Dukker


JEG TAGER PT. IKKE IMOD DUKKEBESTILLINGER.

Dukkerne er som mine egne børn helt deres egne og meget forskellige. Jeg kan huske hver eneste dukke jeg har syet, selvom jeg efterhånden har syet rigtig mange. Jeg elsker at lave dem og det giver mig en kæmpe stor glæde at vide, at børn rundt omkring får dem og holder af dem.

Jeg syr primært dukkerne på bestilling og det er vigtigt for mig, at det er en personlig dukke, jeg har lavet til lige netop det barn, der skal have den. Jeg mener det er rigtig vigtigt for tilknytningen til dukken, at den er syet specielt til barnet. Det er dejligt at høre en lille historie om det barn der skal have den og det gør arbejdet med dukkerne rigtig skønt og afvekslende.  

Dukkerne er alle helt unikke og bliver lavet af bomuldstrikot i den bedste kvalitet og med fyld af økologisk uld og har hår i for eksempel mohair, uldboucle el. ren uld. De har hænder og fødder og tøj der kan tages af og på.

Mine dukker har runde broderede øjne, hvilket jeg synes giver et blidt og roligt udtryk, uden for meget karakter. De har et neutralt udtryk med lige mund, så barnet selv kan bestemme hvilket humør dukken er i. De har som oftest en lille næse (dog ikke de mindste dukker, hvor jeg synes næsen kan fylde for meget). Til de store dukker synes det er sødt og giver en god harmoni i ansigtet.

Mine dukker er en moderne form for Steiner/ Waldorf-dukke, som jeg synes appellerer til børn i dag. De er dejlige at røre ved, dufter af uld og de er varme og hyggelige at sove med. Det er vigtigt for mig at de har det neutrale udtryk, som giver mest mulig plads til en fantasifuld og kreativ leg. Derfor smiler dukkerne ikke.

En dukke på 40 eller 50 cm koster fra 1300kr.
Det er meget forskelligt, hvordan dukketøjet ser ud og afhænger af hvad der passer lige netop til dukken jeg syr og den følelse jeg har, af barnet jeg syr til. (Hvis du har farver du foretrækker, skal du selvfølgelig sige det, så tager jeg det med i tankerne, når jeg syr!)
Dukkerne får alle deres egen navneattest med info om fødselsdagen, dukkens navn, barnets navn, længde, vægt osv.

Til de 0-3-årige anbefaler jeg en lidt mere simpel dukke, som har fast tøj på, som ikke kan tages af og på. Det kan være en sparkedragt i bomuldsvelour eller en kanindukke, som jeg viser på bloggen.

Dukke med sparkedragt el. kanindukke koster 500kr

Jeg anbefaler altid, at man får syet en dukke, som ligner ens barn så meget så muligt i farverne (hår og øjenfarve). Erfaring siger, at de så føler sig mest knyttet til dukken.

Jeg ved at priserne for nogle kan virke høje, men der ligger rigtig mange timers arbejde i en dukke og den kan holde i mange mange år. Der er rigtig meget kærlighed og sjæl i hver eneste dukke.
Det er en lille og enestående ven, som barnet kan følges med i livet og senere give videre til egne børn.

Hvis du vil bestille en dukke, kan du skrive til mig her. 


Smilerynker@gmail.com