Friday, March 14, 2014

Sandies hjemmefødselsberetning...

Som jeg skrev for nogle uger siden, vil jeg her op til min fjerde fødsel sætte lidt fokus på hjemmefødsler, og derfor efterlyste jeg hjemmefødselsberetninger. Her er den første beretning, som er skrevet af Sandie, som har født sit andet barn hjemme. Har du lyst til at dele din hjemmefødselsberetning, kan du sende den til mig her.

Mit navn er Sandie, jeg er 33 år og sammen med min kæreste, har vi Otto på knap 3 år og Kalle på 7 mdr. Jeg er uddannet pædagog og har arbejdet med børn siden 2001. Jeg holder bl.a. at rejse, og i 2012 tog vi på rundrejse til Sri Lanka, hvilket var en fantastisk oplevelse for vores lille familie. Udover det værdsætter jeg naturen og dens mangfoldighed, kreative æstetiske finurligheder og ikke mindst, at vise mine børn hvilken dejlig verden vi lever i.

Da Kalle blev født hjemme

Selvfølgelig skulle det hele gå i gang fire timer efter, at vi var kommet hjem fra et alle tiders bryllup, hos nogle venner. Det havde været en lun augustdag med et bragende tordenvejr efter midnat.
Jeg vågnede med lidt stikken og jag, som man nu gør. Jeg prøvede virkelig at ignorere det, og jeg håbede, at det bare ville gå i sig selv, som det havde gjort i de sidste par uger. Men nej! Her to dage over termin skulle det altså være.
Klokken var fem om morgenen og jeg blev i min seng, hvor jeg lå fint og holdt på min grønne malakit sten, som siges at hjælpe. Min kæreste synes efter en lille times tid, at vi altså nu skulle ringe til hospitalet og lige meddele, hvordan det hele stod til.
Derefter tog min kæreste sig af Otto, som glad kom ind og sagde godmorgen, spiste sin morgenmad og var lykkelig over, at han nu skulle ud til bedstefars gård og hilse på alle dyrene.

Jordemoderen ankom, lidt efter Otto var blevet hentet. Jeg befandt mig stadig i sengen, og hun kom roligt ind og hilste. Rigtig rart bare at være hjemme i de trygge omgivelser.
Hun pakkede sit udstyr ud inde i stuen, hvor fødslen skulle foregå, og da hun havde mærket på mig sagde hun; Jamen Sandie du er jo allerede 7 cm åben!
Min kæreste begyndte at fylde det lånte fødekar, som stod inde i stuen. Jeg smuttede op i det og sad med vand til navlen. Det var så skønt at sidde der i varmen.
Der kom nu også en anden jordemoder, da der var vagtskifte. Den første jordemoder blev dog for fornøjelsen skyld. hun ville gerne lige have det sidste med.

Da det hele begyndte at tage til, og jeg eftersigende hang godt og grundigt i kanten på fødekarret, var jeg klar til at komme op på sofaen.
Nu var det nu, og jeg havde det lige pludselig meget varmt i vandet.
På sofaen gik der endelig hul på vandet og efter et par presseveer og nogle gisp, kom Kalle til verden med et smukt skrig kl. 08:55 på en søndag morgen. Kalle vejede 3040 gram og var 51 lang.

Hele herligheden tog fire timer fra første ve, til han var i mine arme. Jeg tænker, at det var derfor det tordnede sådan ved midnat. Det var Kalle, som ville fortælle, at nu var hans ankomst nær.

Tak for beretningen. Vil du læse mere om hjemmefødsel, kan du læse her!2 comments:

  1. Dejlig beretning. Bliver altid så rørt ,når jeg læser om børn der bliver født.
    Kram Louise

    ReplyDelete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!