Wednesday, January 18, 2012

Hvor mange penge bruger du på mad?


Jeg har en lille plan om, at jeg snart (skal lige finpudse det hele), vil vise jer en uges madplan og madbudget hjemme hos os.

Jeg er nysgerrig og vil spørge jer læsere om, hvor mange penge I bruger på mad om måneden?

Jeg håber I vil hjælpe. Hvis du svarer, må du meget gerne skrive, hvor mange I er i husstanden og fortælle hvor mange penge I bruger udelukkende til mad på en måned.

Tak!

62 comments:

 1. Her har vi kun et fuldt husholdningsbeløb så kan desværre ikke hjælpe dig, men vil høre om du også vil komme med nogle opskrifter?

  ReplyDelete
 2. Vi er 2 voksne og 2 børn.. 3 år og 3 måneder..

  Vi bruger 1500-2000kr til at handle stort i starten af måneden.. får fyldt fryser op og ting der kan holde sig som f.eks. flåede tomater og du ved ;) Ud af de 2000 går der altså også penge til bleer, wc-papir, sæbe.. altså mad og de ting man nu bruger i hverdagen.

  Derefter har vi 500kr til hver uge..

  Jeg prøver at lave en madplan for en måned af gangen.. så køber vi alt det jeg nu kan købe starten af måneden.. Så det kun er friske vare der skal købes i løbet af ugen.

  Så alt i alt bruger vi nok ca. 4-4500kr.. Det svinger lidt fra måned til måned.. Og jeg ammer heller ikke, så det koster jo også ;)

  Er spændt på at læse om hvad andre bruger..

  ReplyDelete
 3. Jeg vil da gerne dele. Vi er 2 voksne og 3 børn. Dreng på knapt 5, dreng på 3 og prinsessen på ½ år.
  Vi indbetaler 5000 kr om måneden på en særskilt madkonto. De 5000 kr er dog incl bleer, babymad, shampoo, rengøringsartikler osv.
  Ift. madvarer er det en blanding af økologi og konventionel mad.
  Vi laver også madplan og har gjort det i snart 5 år. Handler stort ind en gang om ugen, og når madplanen laves forsøger vi at bruge ud af det der er i fryseren.
  Vi prøvede en lang periode at holde det på omkring 4000 kr, men måtte efter en del måneder med overtræk og et barn mere i vente konkludere, at det var tid til at sætte budgette op.
  Er spændt på at høre, hvad I kan leve for:-)

  ReplyDelete
 4. det lyder rigtig spændene, herhjemme er vi to unge mennesker. vi har et budget på 2400 kr. inkl toilet papir, rengøringsmiddel, og sådan. men det meste af beløbet går til mad. jeg er også lige begyndt at lave madplaner, som jeg også ligger ud på bloggen, og med priser. men ellers synes jeg du skal gå ind forbi en blog der hedder sniksnakkerier, jeg har henvist til hende under min egen madplan. hun er virklig sej til at handle billigt.
  men jeg vil glæde mig meget til at se hva du finder på.

  ReplyDelete
 5. Vi er to voksne og 4 børn (de fylder 8, 6, 3 og 1 år om en månedstid)
  Vi bruger hver uge/mandag ca. 800kr men der er af og til bleer, wc-papir, tandpasta og div andre ting med.. vil skyde på at de 700kr er på spiseligt. derud over kører vi af og til (en gang på måned vel) en smut i Bilka for at storhandle hakket oksekød, kyllinge filet osv.. det løber gerne op i 1000kr.

  Denne uge har vi handlet mad for 1700kr og så har vi 4-5 uger med kun 700kr på uge... (det er lige undtagen februar hvor alle 3 piger har fødselsdag og marts hvor vores søn fylder år)- der rykket det godt i budgettet med kage og fødselsdags brunch for familie, dagpl, børnehave, skole)

  glæder mig til at læse både andre kommentarer og det indlæg du vil lave. spændende

  ReplyDelete
 6. Vores budget er ret stramt fordi jeg har begge børn hjemme og vi også prioriterer at børnenes far er meget hjemme.
  Så vi tænker kreativt og holder øje med tilbud og er med i indkøbsordning osv. Køber øko og relativt lidt kød.

  Vi er 4; 2 voksne og en 2 årig og en 5 årig og en kat og en kanin :) Vi bruger ca 4000kr om måneden på mad.

  Kh Anja

  ReplyDelete
 7. 2 voksne og 1 barn på 2 år. Vi lever 100% økologisk og bruger 3000 kroner pr måned. Når der er fest og mange gæster, som til jul og fødsesldag bliver det dog til mere.

  ReplyDelete
 8. Det er et lidt svært, men meget interessant spørgsmål.
  Vi afsætter 2500 til hver uges dagligvareindkøb. Hver anden uge er vi 4 og hveranden kun 2, så i de sidste uger bruger vi bestemt ikke det hele og kan så smide dem på opsparingen. Men pengene er jo både til mad toiletpapir, rengøringsmiddel, magasiner, busbilletter og så videre, så det er lidt svært at gennemskue.

  Vi skriver op hvor meget vi bruger /tæller ned fra 2500 og jeg har kontanter med mig for så er det mere synligt for sådan en som mig, der helst skal se ting for at forstå dem ;)

  Jeg glæder mig til opfølgning på dette!
  Klem fra
  mette

  ReplyDelete
 9. Vi lever 100% økologisk og bruger 3000 pr månede på mad.
  Vi er 2 voksne og 1 barn på 2 år.

  Dog ryger der en del mere når vi holder jul eller fødselsdag, eller har weekend gæster.

  Men det koster at lave godt!

  ReplyDelete
 10. Vores børn er næsten-voksne, skulle jeg måske skrive...

  ReplyDelete
 11. Vi bruger 5000 ,- til mad, bleer, drikkevarer og husholdningsartikler. Dette er til 2 voksne og to børn på 2 og 4.

  Kunne sikkert gøre det billigere, men vi "gider ikke" at mangle noget, og køber helst økovarer.

  ReplyDelete
 12. Vi er to voksne og to små børn (3 år og en på 10 mdr).

  Vi bruger cirka 3500 på mad om måneden. (hvis jeg handler - hvis min kæreste står for indkøbenede hopper der alt muligt andet ned i indkøbsvognen)

  ReplyDelete
 13. Vi er hos os to voksne og indtil nu 1,5 barn ( Magnus har vi kun i week). Vi har en madkonto som også går til bleer og alm husholdning. Vi indbetaler 5000 kr hver måned. Er spændt på om det holder når der kommer en mere til som også tærer på blebudgettet.

  ReplyDelete
 14. Det sjovt, for Daniel og jeg sad lige og snakkede om det forleden dag og vores bud var at det er en 4-5000 om mdr ink. toiletpapir, rengøring og alt det der gejl ;)
  2 voksne + 2 børn (5år og 9år)

  ReplyDelete
 15. Spændende spørgsmål... Vi er 2 voksne og 2 børn på 6 og 4. Vi bruger ca. 4000 kr. det er incl. alt til husholdningen. Vores barn på 4 får mad i børnehaven, resten skal have frokost med hjemmefra. Vi køber en del økologisk men ikke alt, og ville gerne købe mere, men synes det er meget dyrt.

  Mange hilsner
  CilleBille

  ReplyDelete
 16. Vi har en madkonto/husholdningskonto, hvor der er 5000,- på hver måned. Det skal dække alt spiseligt og hvad der ellers høre til en husholdning af rengøringsartikler, shampoo, toiletpapir, køkkenrulle, bleer til 1 barn.

  Vi køber ca. 50 % økologisk og jeg synes sjældent pengene rækker.

  ReplyDelete
 17. vi bruger ca 5000 kr om måneden til mad og alm. husholdning ..

  vi er 2 voksne og 4 børn + en kanin som bor fast her ,dertil kommer der 4 andre børn (som også er vores de bor bare ikke her)der kommer et par gange om måneden.
  vi køber ikke øko mad for det har vi ikke råd til og nogle måneder bruger vi nok mere end de 5000 kr ...

  ReplyDelete
 18. Vi er mig selv og en søn på 19, så altså to voksne, der bruger ca. 3.200 kr. pr. måned i dagligvarer (altså mad og husholdning).
  Spændende, hvad du vil vise os.

  ReplyDelete
 19. Burde lige tilføje at vi er 2 voksne og 2 børn på 3 og 1 år. Hende på 3 år får mad i børnehave og hende på 1 år er lige startet i vuggestue, hvor hun også får mad.

  ReplyDelete
 20. Vi er to voksne og tre børn, det ene barn ammebarn. Vi spiser 95% økologisk og bruger ca 5000,- på måned.

  /Louise

  ReplyDelete
 21. Jeg vil da også gerne dele. Vi har en madkonto hvor vi sætter 4000 kr. ind om måneden. Det er til mad og alt andet husholdning (vaskepulver, bleer, shampoo og rengøringsmiddel.) Vi bestiller alt vores kød hos noget der hedder gris og ko.dk det har virkelig stabiliseret vores indkøb (og penge forbrug), da det primært kun er grøntsager, mælk og brød jeg skal ud og købe, så jeg slipper for de store supermarkeder (som suger alle pengene ud af pungen efter min mening)

  Vi er to voksne, og Amalie på 3 år.
  Pøj pøj med det:-)

  ReplyDelete
 22. Uha, det er lidt svært - og spændende. Jeg kan på tallene se at vi gns brugte ca 6500 pr måned sidste år - men det er både mad og husholdning inkl. creme, shampoo, rengøring og alt i den dur. Jeg vil skyde på at 60% af vores indkøb er økologiske.
  Vi er to voksne og et barn på 4 (snart 5, gisp!)+ et barn på 12 der er her hver anden uge.
  Glæder mig til at se hvad du viser frem og fortæller :-)

  ReplyDelete
 23. Vi er en familie på 4, mor, far og to tøser på 3 og 5 år. Vi har en madpung med 4000 kr. Den 1. i måneden hæver vi 4000 og det holder så til al husholdning, så vi bruger nok 3500 på mad, vi køber det økologisk vores netto kan byde på og så får vi grøntsager fra københavns fødevarefællesskab. Ofte er der lidt penge tilbage i pungen deb sidste dag, dem får pigerne i lommepenge.

  ReplyDelete
 24. Jeg er vildt imponeret over at læse, at det kan lade sig gøre at leve så økologisk for så få penge - kan slet ikke forstå, at det kan lade sig gøre. Vi er 3 voksne (yngste sønneke, som kostmæssigt nok tæller for 2 voksne - flyttede for en uge siden - og så ændres budgettet self væsentligt) og køber vel 30% økologisk. Jeg har heller ikke overblik over køb udelukkende til madvarer, så det er incl renholdelse personligt som hus, gæster (som vi har ofte) osv - de ting jeg vil kalde alm. husholdning. Vi bruger 8000 - 10.000kr. pr. md. Glæder mig meget til at følge med, da jeg da rigtig gerne vil lave lækker økologisk mad til færre penge.

  ReplyDelete
 25. Pyh jeg fortsår ikke hvordan nogen af jer kan handle for så få penge om muligt og så handle udelukkende økologi??..

  Herhjemme er vi 2 voksne og 2 børn og vi bruger ca 4500 kr om måneden. Vi handler alle mejeriprodukter, grøntsager, æg, samt korn og morgenmadsprodukter økologisk. Det samme gælder alle rengørimgsmidler, sæber, shampoer o.l.

  Kød oog fisk handler vi mest konventionelt men prioriterer at købe fritgående og dansk og så spiser vi kun kød ca 3 gange om ugen. Alt vores brød bager vi selv. Vi har alle 4 en madpakke med hver dag og om sommeren suplerer vi godt op med frugt, grøntsager og kryderurter fra vores kolonihave hvilket godt kan mærkes på madbudgettet

  Vi kunne sagtens bruge mange flere penge på mad og jeg glæder mig helt vildt til vores økonomi bliver lidt bedre (lige nu har vi kun en indkomst at leve for..) for der er da mange varer jeg lige kigger på og overvejer men som ryger tilbage på hylderne fordi de er for dyre og generelt undlader vi at købe dyre specialvarer som f.eks. specielle fisk, vildt o.l.

  Vi laver en løs madplan hver uge og handler 2 gange om ugen.

  Glæder mig til at se jeres madplan og høre hvad budgettet er hos jer (:

  Kh Iben

  ReplyDelete
 26. spændende at se Jeres madplan.
  Vi er to voksne og 2 børn på 2 og 5 år (min far er alene og spiser ofte hos os og får rester med hjem, der ryger jo også lidt) vil skyde på vi bruger ca. 6000,- (mærkemåneder lidt mere) på mad og husholdning, når jeg skriver det synes jeg det er meget. Vi har ikke lyst til at købe mindre økologi så længe vi har muligheden, så sparer vi hellere på noget andet, men vi kan helt sikkert blive bedre til at organisere vores indkøb.

  ReplyDelete
 27. Vi er en familie på 4, to voksne og to "børn" på 18 og 14 år.

  Jeg har ikke nøjagtig beløb på, men en ide om at det ligger på 10000-12000 kr per måned for husholdning. Vi lever hovedsagelig økologisk, men ønsker så at vi ikke smider mad ud, men det går fint med en søn på 18 - også kaldet skraldespanden ;o))

  Hilsen Jette

  ReplyDelete
 28. Hvor lyder det skønt med det indlæg du vil lave. Det glæder jeg mig til.
  Vi er en familie på 2 voksne og 2 børn(6 og 8 år).
  Vi spiser ca 90% økologisk.
  Vi køber mad for ca 7000 kr om måneden (dog incl toiletpapir, køkkenrulle, rengøringsmidler, madpakkepapir osv)
  Er ikke god til at få lavet madplan og handler alt for spontant.
  Ved fra tidligere erfaring, at vi kan leve noget billigere, når jeg laver madplan.

  ReplyDelete
 29. Hej. Sikke skønne input, som efterlader mig med tanke på, at vi helt sikkert må kunne spare. Vi er 2 voksne og 3 børn (3,7,10) og bruger ca.7500 kr. om måneden. Vi køber meget økologisk, men dog ikke alt. Der er desuden hverdag 4 ud af 5 som skal have madpakker med, hvilket jo også koster og derudover synes jeg frugt/grønt er en virkelig stor post på budgettet. Vi laver også madplan og handler stort en gang om ugen i Netto, og ellers køber vi brød og mælk løbende.

  Glæder mig til at høre om jeres planer og budget.
  De bedste hilsner
  Helle

  ReplyDelete
 30. Vi er to voksne og 1 barn på 1 1/2 år, vi har afsat 900 kr pr uge, til alt i husholdningen, inkl bleer. Jeg går derhjemme med min søn, så det er 3 (hoved) måltider om dagen til os 2.
  Pengene rækker sjældent, og jeg tror vi må se i øjenene at beløbet skal op på en 1000-1100 om ugen. Vi lever cirka 50% økologisk.

  Kh Ninna

  ReplyDelete
 31. Hej Lisbeth.
  Jeg har lige opdaget din blog - lækre billeder og skøn stemning :-)
  Vi er her to voksne og et barn på to år, og bruger i omegnen af 5-7000 kr på mad hver måned - vi lever 99% økologisk. Tænker meget på både miljø og helbred, så hele vores husholdning bliver baseret på miljørigtige og økologiske produkter. UDEN den lysende glorie over hovedet, tak ;-) Er også imponeret over, at så mange kan leve økologisk for så få penge! Det skal lige siges, at vi er kødspisere :-)
  Mvh. Henriette.

  ReplyDelete
 32. Hej Lisbeth
  Vi er 4, to voksne og to små børn på 2 og 4. Jeg vil tro vi bruger 4-5000 bare på mad, men det er jo lidt svært at rense budgettet for bleer, shampoo og hvad der ellers kommer i kurven.
  V laver madplaner, men jeg glæder mig vildt til at se din. Man laver jo tit noget af det samme hele tiden. Jeg har en veninde der bytter madplaner med hendes kollegaer, det er faktisk lidt en sjov ide.
  Kh Mette

  ReplyDelete
 33. Vi er to voksne og 3 børn (16, 12 og 3)
  Vi bruger ca. 4500 pr måned og det er også til tandpasta og div andre ting med..

  Jeg laver madplan hver uge, for at kunne få brugt de ting vi har på lager i køleskab. Og jeg synes det kører ganske godt. Det skal dog siges at vi kun har kørt med madbudget siden december.

  ReplyDelete
 34. Super spændende blogindlæg og jeg synes der tegner sig et mønster. Familier med større børn bruger flere penge på mad. Vi er selv en familie på 2 voksne og 2 hjemmeboende børn på 12 og 18 (Har været 2 voksne og 3 børn/unge indtil ældste søn flyttede hjemmefra). Vi bruger ca. 8000 på mad hver måned og køber nok 80% økomad.
  Madpengene går ikke kun til familiemedlemmerne tænker jeg, da der i vores hjem ofte er invasion af flere unge mennesker, som i den grad kan rydde køleskab og skabe :-)
  Så måske er det dyrere at have større børn fordi de spiser mere og fordi de altid har venner på besøg :-)

  ReplyDelete
 35. Hvor sjovt Lisbeth, jeg er netop ved at forberede et madindlæg med aftensmad for 14 dage og er nu en uge fremme. Dog ikke med fokus på madbudget men mere for at inspirere til aftensmad ;-)
  Jeg ved ikke hvad vi bruger på mad, men jeg ved det er et område der prioriteres højt. Vi spiser økologisk og går efter gode råvarer. Dog økonomiserer vi med maden og bruger hvad vi har i køleskabet og sammensætter aftensmad efter det. Vi forsøger virkelig at holde vores madspild på et minimum.
  Kh Ulla.

  ReplyDelete
 36. Sikke en FED ide til et indlæg Lisbeth - virkelig godt...det er jo noget som vi alle bruger tid på, uanset om vi kan lide det eller ej.
  Vi er 2 voksne og 2 børn (14 mdr og næsten 4 år) hjemme hos os. Jeg vil tro at vi handler for et sted mellem 4-5000 pr. mdr inkl. diverse gejl og grej, som toiletpapir og alt det der...jeg ville gerne prioritere at købe økologisk, men jeg syns ik rigtig vi har råd til det - så jeg er VILDT imponeret over at læse om dem, som kun bruger 3500 om måneden og så er ALT øko...HOW? Det vil jeg SÅ gerne lære...følger spændt med:-)

  Knus Malene

  ReplyDelete
 37. Vi er to voksne(hvoraf jeg er højgravid) og et barn på 3, vi køber primært økologisk og lever for 2000-2500 om måneden. Manden laver skøn asiatisk mad som er sund, alsidig og billig (eks. sushi). Vi spiser små portioner og meget lidt kød, men vi føler vi lever godt, og mangler aldrig mad (eller hyggesnack). Vi laver ikke madplan men handler ca. 2 gange om ugen, hvilket gør at vi planlægger iløbet af ugen og bruger hvad vi har (dvs. stort set intet madspil her, hurra!). Håber det kunne bruges til lidt, hav en dejlig aften!

  ReplyDelete
 38. Sikke et godt indlæg, jeg vil gerne danne mig et overblik over vores forbrug og så var det jo helt perfekt med det her indlæg. Vi laver for det meste madplaner, gerne for 14 dage ad gangen. Vil tro vi alt i alt bruger et sted imellem 4000 og 5000 kr inkl. toilet papir, bleer etc.

  Vi er 2 voksne og 2 børn på 3 og 6 år


  Glæder mig til at læse en opfølgning på dette indlæg ;o)

  ReplyDelete
 39. Vi er 2 voksne, en lille baby og en søn på 8 fire dage hver anden uge. Vi har 800 kr. pr. uge til mad OG husholdning. Vi køber gerne Mesterslagterens måneds-kødkasse til 1000 kr., også laver vi madplan derudfra. Hver mandag handler vi alt ind, så der kun skal suppleres med mælk, brød o.lign.

  ReplyDelete
 40. Vi är 2 vuxna och 3 barn(9, 6 och 2 år) och det går åt ca 600euros/mån till mat men vi har tänkt att börja spara mer och kanske så att det skulle räcka med ca 400-450euros/mån. Få se hur det går:)
  Hälsningar från Åbo(Turku), Finland

  ReplyDelete
 41. Hos os er vi 7 - og sommetider mange flere. Vi bruger om dagen svarende til hvad vi (manden og jeg) brugte på 2 uger, da vi var unge og studerende. Har ikke et præcist tal men 8-10 af de store er da et fornuftigt bud. Vi er heller ikke gode til planlægning, skal jeg så lige tilføje.
  Tror da liiige, jeg skal kigge med på dine madplaner :)

  ReplyDelete
 42. Hej, jeg vil da også gerne bidrage! Vi er 2 voksne + 1 søn på 17 + 2 ekstra teenagere et par dage om ugen.
  Vi har 4000,- kr. i vores madpung om måneden, og det er ikke altid at det rækker! Jeg forstår virkelig ikke, hvordan nogle ville kunne leve 100% økologisk for de penge!!! Og jeg synes endda, at jeg indimellem må vælge det grønne og sunde fra - for ikke at snakke om fisk! - for at holde budgettet. Og det er jo ØV!
  Vi laver også madplan hver uge, og vi er begyndt at handle i Tyskland, for at se om vi kan spare lidt der!
  Hilsen Heidi

  ReplyDelete
 43. Hej Lisbeth.
  Ja mad er et emne der ligger mig meget på sinde!
  Det er noget jeg gerne ville spare på (især som studerende), men jeg kan bare ikke få mig selv til at købe noget jeg ikke kan stå inde for - både miljømæssigt og i forhold til min krop - og min datters. Vi er 3 herhjemme: mig, min kæreste (der løber rigtigt meget og er sulten) og vores datter på knap 3 år (plus en hund, men hans mad er dog ikke med i vores madbuget).
  Vi bruger nok 5000kr. om måneden - Gisp!
  Vi køber (80-)90% økologisk/biodynamisk og får kød hver dag (vi kan ikke rigtigt undvære det) og øko-kød er dyrt! Men jeg er også god til at se tilbud...
  Vi benytter Årstiderne meget og får kasser hver uge (både frugt og grønt, og måltidskasser et par gange om måneden).
  Det er et område hvor vi ikke kan gå på kompromis (i hvert fald når det gælder vores egne indkøb).
  I de 5000 kr. er der også rengøring, bleer, vatpinde, mv. som alt sammen er svanemærket.
  Glæder mig til at se din plan!!! Og blive inspireret til måltider, måske med mindre kød?
  KH Anne

  ReplyDelete
 44. Vi er to voksne og en lille pige på 6 mdr, som indtil for en uge siden blev fuldammet, så hun tæller ikke rigtig; og vi bruger mange penge på mad. Vi lever stort set økologisk/biodynamisk og bruger Københavns Fødevarefællesskab som basis for ugens mad. Men vi er top-dårlige til at planlægge vores spisnng og handler derfor mange gange om ugen. Jeg vil skyde på, at vi bruger 6000 om måneden på mad. Hvilket, kan jeg se her, er en mindre formue sammenlignet med lignende familier. Pinligt!

  ReplyDelete
 45. Hvor er det spændende at følge med i! Tak fordi i alle har givet jeres besyv med. Det er virkelig interessant!

  ReplyDelete
 46. Spændende indlæg og ikke mindst gode kommentarer, der er kommet indtil videre.

  Vi er 4 personer i husstanden, to voksne (begge studerende med studiejobs) og to børn (1 år og 3½ år).

  Vi indbetaler hver måned 2400 kr. på vores "madkonto", som dog også skal dække bleer, rengøringsartikler osv. Det er lige til øllet, hver måned!

  Begge børn får mad i deres (Steiner-)institution. Jeg glæder mig helt absurd, til min mand er færdiguddannet om en måned, og vi kan skrue (bare lidt...) op for madbudgettet. Vi er vant til at leve stramt, men det bliver rart at kunne tillade sig lidt luksus i hverdagen.

  Vi laver for øvrigt madplan for én uge ad gangen og handler ligeledes én gang om ugen. Vi forsøger at købe så meget som muligt økologisk, altid mælk, æg, havregryn, mel og rosiner. Kød spiser vi sjældent.

  ReplyDelete
 47. Hvor er det et rigtig fint emne at tage op, og det har været rigtig interessant at læse alle de gode indlæg. Madplan og husholdninsbudget er et tilbagvendende emne når jeg vejleder kvinder og par der ønsker at øge deres sundhed og fertilitet. Desværre har mange den forestiling at det er dyrt at leve sundt, og har svært ved at forestille sig at det kan lade sig gøre at spare på husholdningsbudgettet og samtidig levet sundt og fornuftigt. Vi har selv i vores familie gennem flere år lavet madplaner og køber kun ind een gang om ugen. Det første år gav det en gevinst på flere tusinde kr. om måneden. Vi har den seneste tid foretaget nogle flere ændringer - og det har betydet at vi pt. yderligere sparer 500 kr. om ugen. Vi mangler intet,savner intet - men er blot mere bevidste omkring vores mad og madlavning. Mange af de fine indlæg er en bekræftelse på, at sund økonomi og sund mad sagtens kan hænge sammen og er foreneligt.Tak fordi I vil dele jeres erfaringer.
  Tina

  ReplyDelete
 48. Vi er to voksne, og tre børn på 2, 2 og 4 år.

  Køber de fleste basis-varer øko, og handler mest på nemlig.com, som er i den lidt dyrere ende, men tilgengæld bærer varer op til 4. sal, og så slipper man for at bruge tid i supermarkeder med tre børn. Køber stort ind én gang om ugen, og supplerer op med småting.

  Budgettet er på mellem 6000-7000 kr per måned, inkl. bleer (320 kr for 140 bleer i Aldi) og husholdning. Alle tre børn og én voksen får frokost på arbejde/institution, så få udgifter til madpakker.

  ReplyDelete
 49. Vi er to voksne og to børn (4 år og 1 år).

  Vi bruger omkring 5000 om måneden på mad. I budgettet er inkluderet toiletpapir, rengøringsartikler og husholdningsartikler som film, fryseposer og deslige. Kosttilskud som proriteres højt går nogen gange med i budgettet men så kommer vi ud med underskud :-(

  Vi lever 99 procent økologisk. Jeg bager alt brød selv, vi koger bælgfrugter og linser fra bunden, laver selv plantemælk og spæder fars op med kidneybønner. Vi får kød maks 4 gange om ugen. For at få råd til det økologiske er vi medlem af en økologisk indkøbsforening så vi et par gange om måneden handler stor ind af fx mel fra Aurion, grøntsager, kerner og tørret frugt.

  Vi smider aldrig ud og bruger det, vi har - vi spiser sæsonens varer og spiser ofte det samme til aftensmad to dage i træk - både for at spare på el/energi og for at få mere tid til ungerne :-)

  Kh.

  ReplyDelete
 50. Jeg tror vi bruger ca. 350 pr. næse, pr. uge. der indgår der dog også sager som toiletpapir, opvaskemiddel og andre hverdagsting, som kan købs i supermarkedet.
  Vi er to, så det løber op i... 2800 pr. måned. og kattene bruger vi ca. 300 kr pr. stk. på til mad. De skal også have god mad af en ordentlig kvalitet.
  Vi vægter økologi og kvalitet meget højt. Køber sjældent noget som ikke er økologisk. Og slet ikke når det hanler om mejeriprodukter, kød og æg.

  Vi er begge studerende, men vi vægter vores sundhed, dyrevelfærd og miljøet ret højt. Så er der andre ting, vi ikke prioriterer lige så højt.

  ReplyDelete
 51. Vi er to hjemme ved os. 1 voksen og 1 barn :)
  Jeg sætter 500kr af hver uge til dagligvarer handel.
  Men må indrømme at det er sjældent at jeg bruger alle 500kr
  Ofte når vi handler ind til ugen bliver der brugt fra 250-400kr

  ReplyDelete
 52. Nu har du jo allerede fået masser af svar, men jeg kan supplerer at vi bruger ca. 4500 pr måned på alle dagligvarer (herunder også vitaminer, shampoo og andre hverdagsnødvendigheder), derudover køber vi hvert halve år en halv gris og en 1/8 kalv til fryseren, og det koster os ca. 3200 kr pr gang, så rundt regnet bruger vi vel ca. 5000 kr +- pr. måned for 2 voksne og 2 børn - men vi mangler helt sikkert heller ikke noget (når det kommer til mad ;-)
  Kh Maria

  ReplyDelete
 53. Vi bruger nok ca. 3000 om måneden. Manden er selvstændig og da jeg går hjemme og ikke har job eller offentlig forsørgelse, så må vi nødvendigvis sætte tæring efter næring... jeg er ved at være rigtig god til at forvandle gårdsdagens supperester til lasagne næste aften osv.
  Vi lever så også næsten vegetarisk. Manden og børnene vil gerne have kyllingebryst eller rullepølse på brødet om dagen, men derudover står den på plantemad. I år slagtede vi et par hjemmedyrkede ænder (øko og fritgående), så juleanden var "gratis"... det kommer dog nok ikke til at ske igen. På sigt håber jeg på at supplere med en nogle malkegeder, så vi slipper for at købe mælk og ost, ligesom vi også håber på at få organiseret egne høns og en køkkenhave. Brødet bager vi selv og børnene går næsten kun i arvet tøj, ligesom vi voksne heller ikke rutter med pengene... måske sparer vi for meget, for vi modtager hyppigt vore venner og families aflagte (og ganske pæne) tøj, eftersom de åbenbart alle mener, at det må vi da kunne bruge :-D
  Vi bor på landet, så mulighederne er der, når bare man finder pengene og tiden til det... engang. :-)

  ReplyDelete
 54. Jeg glemte vist at skrive, at vi er 2 voksne og to børn samt at maden til vores 6 katte og øvrige dyr ikke er med i budgettet... vi køber ikke kun økologisk, men i relativt stor stil og i stadig større omfang er det ø-mærkede varer vi bruger. kh, konen på landet.

  ReplyDelete
 55. 2 voksne + et barn på 3, der alle har madpakker med på arbejde/BH. Vi bruger ca 5-6000 kr på mad og husholdningartikler om måneden. Vi bor i provinsen, hvor prisniveauet ofte er lavere end Kbh og Århus.

  Frugt, grønt, mejeri og brød er økologisk eller biodynamisk, kvalitetetskød øko eller konventionelt. Der er plads til både god vin og take-out/restaurant 1-2 gange om måneden i budgettet.

  Vi har madplan. Jeg handler stor 1 gang om ugen plus supplering midt på ugen med mælk og lign. Impulskøb og spild er minimeret ved at have lister og madplan.

  Jeg bager alt minus rugbrød (dovenskab/støtter min lille økobager), grønt fra årstiderne om vinteren. Husholdningsartikler etc er miljømærkert.

  ReplyDelete
 56. Vi er to (unge) voksne, begge på SU. Vores madbudget er på 1600 kr om måneden - rengøring, madpakke og den slags inkluderet.
  Det er liidt stramt, men vi køber en masse fisk og kød når det er på tilbud og spiser meget varieret og grønt :-)

  ReplyDelete
 57. Vi er 3. Manden og jeg og vores søn på 4,5 år. Vi bruger omkring 3500 kr om måneden, som også er til rengøringsmidler, toiletpapir og alt det hejs. Det kan fint løbe rundt, men er noget sjovere når der er lavet madplaner...hvilken hrmmm engang imellem sker.

  I efteråret købte vi en halv frilandsgris og køber lige om lidt en kvart okse. Frilandsyllinger får vi nogle stykker af gangen fra mine forældre. Og i sådan en dejlig kylling dér...er der aftensmad til 3 dage. Kødet er ikke regnet med i de 3500.

  ReplyDelete
 58. Vi er 3. Manden og jeg og vores søn på 4,5 år. Vi bruger omkring 3500 kr om måneden, som også er til rengøringsmidler, toiletpapir og alt det hejs. Det kan fint løbe rundt, men er noget sjovere når der er lavet madplaner...hvilken hrmmm engang imellem sker.

  I efteråret købte vi en halv frilandsgris og køber lige om lidt en kvart okse. Frilandsyllinger får vi nogle stykker af gangen fra mine forældre. Og i sådan en dejlig kylling dér...er der aftensmad til 3 dage. Kødet er ikke regnet med i de 3500.

  ReplyDelete
 59. Jeg bor alene, og bruger i gennemsnit 1.800 kroner om måneden til husholdning. De dækker de daglige indkøb af madvarer, vaskepulver, hygiejnebind, elpærer osv - og er inklusive mad, grus osv til en kat. Beløbet dækker også eventuelle besøg på Mc. Donalds, Pizza, cafe- og restaurantbesøg. I december hæver jeg ekstra 1000 kroner, så der er til alt det ekstra luxus. Jeg laver madplan for en uge af gangen, og spiser meget grønt og kun lidt kød. Jeg er god til at udnytte alle rester, og til at handle ind efter årstiden. Desuden handler jeg altid kolonial, kaffe, sæbe osv. stort ind, når det er på tilbud.

  ReplyDelete
 60. Halløj....
  Vi er 2 voksene og 4 børn på 15,13,4 og 2 år.
  Vi bruger 4000 kr til alt pr månede.
  Jeg laver madplan hver uge og handler stor om mandagen.
  Vil dog lige tilføje at vi er landmænd og har selv alt vores oksekød og mælk men men man blive os træt af af spise store bøffer... så vi bruger meget på kylling fisk osv.....

  Sikke dog et godt indlæg og dejligt at så mange skriver....
  mvh
  Anne-Mette.
  den glade bondekone.blogspot.com

  ReplyDelete
 61. Hejsa
  Fedt med denne side
  Men hvor kan man læse den der MADPLAN
  Du ville lave Til 4 personer ?
  Mvh

  ReplyDelete
 62. Mad + div.
  2 voksede
  3 børn 3, 6, 7 år
  1200,- om ugen

  ReplyDelete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!